12. 4. 2013

Příběhy z Údolí 7 (Tendresser)


Po dlouhé noci plné napjaté atmosféry a pokusů o spánek se všichni sešli v údolí na velmi nezbytném rokování. Angelka zaujala pro dnešní den místo na vyvýšenině, kde čestně obvykle stává El, ale její zdravotní stav nedovoloval, aby hýbala s tlapkou. Sice jí nebolela jako včerejšího večera, ale ještě stále nebyla v pořádku. Teď seděla ve stínu stromu a poslouchala rozhovor ostatních. Angelka v čele celé smečky hovořila o naléhavosti situace a snažila vymyslet kroky k ochraně smečky. Pod vyvýšeninou ležela stále unavená Shadow, která si lízala poraněné tlapky. Silvi, která seděla vedle ní měla plnou hlavu Tendra, který nebyl přítomen na radě. Nechali ho na místě, ne příliš vzdáleném od toho, kde byli teď. Nechali ho odpočívat. Sam ho po očku hlídala, ale pak se přidala k Elison, lehla si do stínu a poslouchala Angelku. 
„… každopádně si myslím, že by bylo vhodné neustále střežit hranice našeho údolí. Nevěřím, že by to byl poslední útok.“ dořekla Angelka a všichni souhlasně přikyvovali. „Pokud si Elita přeje válku, bude ji mít.“ dodala bojovně, načež se Shadow vyčítavě podívala. „To nebyla Elita. Určitě ne. Proč by to dělali?“ odporovala Angelčině domněnce a s nadějí hleděla na ostatní vlky. „Také si myslím, že k tomu Elita neměla žádný důvod.“ konstatovala Silvarka a v údolí se rozhostilo ticho. Všichni přemýšleli. 
„Elita v tom drápy nemá.“ ozvalo se odkud si za nimi. Všichni se otočili. Tendr stál kousek od nich. Potácel se a pravou přední tlapu držel ve výšce. Nemohl na ní došlápnout. 
„Tendre!“ zvolala starostlivě Silvi a podepřela ho. 
„Co ti dává takovou jistotu?“ zeptala se Angelka nedůtklivě a prohlížela si zatím jeho potrhaný zakrvácený vzhled. „Jejich vůdce nepochází z jejich smečky. Znám ho možná až moc dobře a Elita je až příliš hrdá na to, aby přijala do smečky vlka samotáře, jakým je on.“ řekl rozhodně Tendr a sedl si před vyvýšeninu. 
„Ty ho znáš??“ zvolala Shadow a Silvi jedním hlasem. Elison se zvedla a přišla blíž. „Možná bys jim to měl říct teď, dokud je čas…“ řekla klidně a usadila se vedle Angelky. 
„Co by nám měl říct? O co jde?“ ptala se vyplašeně Shadow a zírala na potrhaného Tendra. Sam se k nim připojila také a všichni s napětím poslouchali. Do napjatého ticha zdrceně zašeptal: „Je to můj bratr.“

Žádné komentáře:

Okomentovat