11. 4. 2013

Bodování

Hodnost *4 ... 0000 bodů
Hodnost *3 ... 2001 bodů
Hodnost *2 ... 4001 bodů
Hodnost *1 ... 6001 bodů

V praxi to znamená, že abyste postoupili na významnou pozici 2*, musíte nejen nasbírat 2001 bodů na úroveň 3*, ale jakmile jí dosáhnete, vaše bodové konto se vynuluje a musíte nasbírat dalších 4001 bodů na úroveň vyšší. Nemějte ale obavy, body jdou získat mnoha způsoby a vaše bodové konto při aktivitě narůstá tak rychle, že se nestačíte divit.

Abyste postoupili na hodnost *1, tedy na post správce, nestačí mít jen zmíněné body, musejí také být splněny další náležitosti. V první řadě musíme nového správce potřebovat - v takovém případě bude vyhlášen konkurz.

Body se dají získat jednoduše a hned několika způsoby. 

1) Výhrami v soutěžích
2) Vyplňováním kvízů
3) Aktivitou ve spolku
4) Přispíváním do truhly
5) Bleskovky na Pentu
6) Psaním vlčích příběhů
7) Vědomostmi v hodině
8) Ostatní aktivity

Samozřejmě je možná za neaktivitu, nepřítomnost na spolkovém vytí ( bez předchozí omluvy ), neodevzdání povinných soutěží / profilu / a za nevhodné chování. Výši těchto ztrátových bodů určí pouze vedení spolku. 

Hodnocení a body

1) Soutěže
Soutěže pravidelně přibývají a jejich téma i bodové hodnocení se aktuálně mění dle zadavatele. Jeho povinností je udat výši bodového zisku, podmínky pro splnění soutěže ( tj. přesné zadání ) a datum ukončení soutěže. 

2) Kvízy
Kvízy jsou hodnoceny podle správnosti odpovědí na položené otázky. Maximální výše bodového hodnocení je udána u jednotlivých kvízů a to včetně adresy, na kterou se odpovědi mají posílat. Bodové hodnocení za některé otázky se liší podle jejich obtížnosti. Proto se prosím nemylte, kdyby za stejný počet správných odpovědí jste dostali jiné bodové hodnocení. 

3) Aktivita
Aktivita je ve spolku velmi důležitá pro zachování jeho chodu. Rozumí se tím přispívat do diskuse a podílet se na chodu spolku ať už vyplňováním kvízů, pravidelnou docházkou na vytí a přispívání k rozvoji spolku a jeho aktivit. 

4) Truhla
Body udělujeme i za přispívání do truhly a to následovně: přispěješ 10 zlatých, tak dostaneš 40 bodů ( to znamená čtyřnásobek ). Díky vašim příspěvkům můžeme zvyšovat úroveň spolku a tak zlepšovat nejen naše možnosti, ale i samotnou prestiž spolku. 

5) Bleskovky
Bleskovky na Pentu můžete najít ve spolkové diskusi.
Jedná se o "bleskovou" soutěž, na kterou musí co nejrychleji odpovědět uvedený počet členů spolku. Za správnou odpověď dostanou určený počet bodů ( povětšinou 5 - 20 ) pokud není uvedeno jinak. Bleskovku smí po konzultaci se správcem Kultu zadat i kterýkoli řadový člen spolku. Pokud tak udělá, sám bude hodnocen za aktivitu ( a to maximální výší bodů přidělených za správnou odpověď v soutěži ). 

6) Příběhy z Údolí
Psaní vlčích příběhů do Žákopisu.
Každý člen, který svou aktivitou a dalším dílem "Příběhů z Údolí", které vloží do Žákopisu, si vyslouží krásných 50 spolkových bodů. 

7) Vědomosti v hodině
Ve Vlčím údolí probíhají vyučovací hodiny s vlčí tématikou. Za vědomosti, které předvedete v hodině dostanete určitý počet bodů, který si vyučující zvolí za vaši aktivitu nebo správnosti odpovědí. 

8) Další
Ostatní aktivity obsahují mnoho příležitostí k získání bodového zisku. Mezi takové aktivity patří například nahlášení chyb v textu, psaní článků na webovky, psaní článků do žákopisu s vlčí tématikou, přispívání svými postřehy, články, povídkami nebo dalšími do spolkového časopisu. Možností je mnoho. Stačí být trochu aktivní.

Žádné komentáře:

Okomentovat